Avrasya Ambalaj İstanbul 2018 Fuarı’nda Rekor Yabancı Ziyaretçi

REED TÜYAP Fuarcılık ve ASD Ambalaj Sanayicileri Derneği işbirliğinde düzenlenen ve sektörün diğer dernekleri AMD Ambalaj Makinecileri Derneği, FASD Esnek Ambalaj Sanayicileri Derneği, ESD Etiket Sanayicileri Derneği, KASAD Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği, MASD Metal Ambalaj Sanayicileri Derneği, OMÜD Oluklu Mukavva Sanayicileri Derneği ve SEPA Sert Plastik Ambalaj Sanayicileri Derneği’nin desteğini alan 24’üncü Avrasya Ambalaj İstanbul Uluslararası Ambalaj Endüstrisi Fuarı 31 Ekim – 3 Kasım 2018 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

Rakamlarla Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı 2018
Gıda ve gıda dışı tüm endüstrilerin ambalaj ürün ve makine çözüm arayışları ve yatırımları için bölgesinin en çok tercih edilen ticari buluşma noktası olmaya devam eden Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı; 2018 yılında, 44 ülkeden 1.217 firma ve firma temsilciliği ile 115 ülkeden 58.518 ziyaretçiyi aynı çatı altında buluşturdu. Yurt dışından rekor ziyaretçi akınına uğrayan fuar 8.101 uluslararası ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Fuar’da; ziyaretçi odak ülke olarak seçilen Tunus’un yanı sıra; Almanya, Bangladeş, Cezayir, Fas, Irak, İngiltere, İran, İsrail, İtalya, Kamerun, Kanada, Katar, Makedonya, Nijerya, Özbekistan, Polonya, Rusya, Sırbistan, Singapur’un da içinde bulunduğu 42 ülkeden 1000’in üzerinde alım heyeti ağırlandı.

Matbaa Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları’ndan heyetler dahil Türkiye genelinden 77 ilden sektörel alıcılar fuarı ziyaret ederek hem yerli hem de uluslararası katılımcılar ile görüşme imkanı buldular. Ayrıca gıda ve gıda dışı sektörlerden; A101, Abbott Laboratuvarları, Aras Kargo, Barilla Group, Bilim İlaç, BİM, BP, Cafe Nero, Coca Cola İçecek, Colgate-Palmolive, Coquet Accessories, Çaykur, Dardanel, Eczacıbaşı, ETİ, FLO Mağazacılık, Flormar, H&M, Hobi Kozmetik, Hoover Candy, Kahve Dünyası, Karaköy Güllüoğlu, Kenton, Kervan Gıda, Koçak Farma İlaç, LC Waikiki, Mars Grup Gıda, Mc Donald’s Türkiye, Metro AG, Migros, Nobel İlaç, PepsiCo, Perfetti Van Melle, Pfizer, Procter Gamble, Samsung, Sanset Gıda, Saray Bisküvi, Schwarzkopf, Shaya, Tchibo, Uno, Ülker, Vestel, Yörsan ve Yudum Gıda başta olmak üzere Türkiye’nin ve Dünyanın önde gelen firmaları Ambalaj Fuarı VIP program kapsamında fuarı ziyaret etti. 

Yatırımlara Özel Çözümler Tek Çatı Altında
Reed Tüyap Genel Müdür Yardımcısı Berkan Öner, 24’üncü Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı hakkında değerlendirmelerde bulundu: “Ambalaj sektörünün en önemli buluşma platformu olan Ambalaj Endüstrisi Fuarı’mız, 1.217 firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla gerçekleşti. 115 farklı ülkeden, 8101’i yurtdışından, 60 bine yakın nitelikli ziyaretçi ve Orta Doğu, Afrika, Orta ve Batı Avrupa, Balkanlar, Rusya ve Kafkasyadan 1000'in üzerinde nitelikli üst düzey alıcıya ev sahipliği yapan fuar, katılımcılarımızdan tam not aldı. Türkiye genelinden de 77 ilden sektörel alıcılar, fuarımıza özel ziyaret gerçekleştirerek; yerel ve uluslararası firmalarla tanışma fırsatı elde ettiler. 

Avrasya Ambalaj İstanbul 2018 Fuarı; Almanya, Güney Kore ve Katar ülke pavilyonları ile Türkiye’nin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya, Belçika, Danimarka, Hollanda, İngiltere, İspanya, Japonya, Romanya ve Ukrayna gibi 44 ülkeden katılımcıya ev sahipliği yaptı. Katılımcı firmalar ürün ve makinelerini 60 bine yakın profesyonele tanıtırken aynı zamanda ikili iş görüşmeleriyle yeni ihracat pazarlarına adım attılar. 

Öte yandan fuarın en dikkat çekici alanı Ambalaj Baskı Teknolojileri Özel Bölümü Printpack oldu. Baskının ambalajdaki öneminin artması ve fark yaratan yatırımların tüketicilere daha çok hitap etmesi için oluşturduğumuz Ambalaj Baskı Teknolojileri Oluklu Mukavva – Kağıt – Karton Ambalaj Üretim Teknolojileri Özel Bölümü Printpack; fuar kapsamında katılımcıları ve ziyaretçileri bir araya getiren en önemli platform olmaya devam etti. 

Ambalaj ürünleri, makine ve ekipmanları, tamamlayıcı ambalaj ürünleri, ambalaj baskı teknolojileri, oluklu mukavva-kağıt-karton ambalaj üretim teknolojileri, içecek ve sıvı gıda teknolojileri, ambalaj tasarım hizmetleri, gıda işlem makine ve ekipmanları (çikolata, şekerleme, bisküvi, kuruyemiş ve pastacılık teknolojileri, süt ve süt ürünleri teknolojileri, soğutma ve lojistik teknolojileri, gıda güvenliği ve hijyen teknolojileri) ile tüm ürün gruplarını kapsayan fuarımızda, ziyaretçilerimiz; üretimden nihai tüketiciye ulaşacak her adımda tüm ihtiyaçlarını karşılayabildikleri çözümleri tek çatı altında bulma şansı buldular. Ayrıca ambalaj tasarımcılarını hedef kitleleri ile bir araya getirmek için Fuaye 2’de özel oluşturulan Tasarım Sokağı’nda, ambalaj tasarımcıları yenilikçi ve yaratıcı tasarımlarını sergileyerek daha geniş kitleler ile buluşma fırsatı yakaladılar.” 

Yeni Pazarlara Açılmak için Etkin Ticaret Platformu: Avrasya Ambalaj İstanbul
Sektöre yeni pazarlar sunmak için hem dijital hem de geleneksel pazarlama ile tanıtım ağını genişletmeye devam eden Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı, 2019 yılında da önemli iş bağlantılarına ev sahipliği yapacak. 23 – 26 Ekim 2019 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece, İstanbul’da gerçekleşecek fuar, yeni pazarlara açılmak ve mevcut pazar paylarını artırmak isteyenler için etkin bir ticaret platformu olarak hizmet vermeye devam edecek. 

Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı hakkında daha fazla bilgi için www.packagingfair.com adresini ziyaret edebilirsiniz.